piektdiena, 2008. gada 25. aprīlis

Latvijas kausa nolikums wave disciplīnā

Beidzot esam gatavi publicēt LVA apstiprinātu Latvijas kausa nolikumu wave disciplīnā.

http://windsurf.lv/temp/Latvijas_Kausa_nolikums.doc

Ja rodas jautājumi (un tādu noteikti būs ne mazums), lūdzu uzdodiet. Centīsimies uz visiem atbildēt.

51 komentārs:

Anonīms teica...

1.Vai Goya dēlis atbilst IFCA klases noteikumiem?
2.Ja pirmajās sacensībās dalībnieki tiek sagrupēti pēc izlozes - tad liela iespejamība - ka tiks salozēti vienā grupā spēcīgākie viļņu braucēji, kas savukārt nozīmēs, ka tie kas atkritīs ("vājākie" no "stiprākajiem":))arī nākamajās sacensībās var tikt ielikti pie "stiprākajiem"...???
3.Ja tiek ņemti vērā 2 labākie manevri vai punktus arī skaita kopā par 2????
4.Kāda IR GALVENĀ ATŠĶIRĪBA - starp piem. DoubleForward 7; 8; 9 un 10 punktiem....vai tiešām ir nepieciešama tik smalka dalīšana - un vai nebūtu saprotamāk un vieglāk ja būtu 3 punkti par katru manevru - piem. 6 -slikti izpildīts (bet izpildīts) 8 - kļūdaini izpildīts; 11 - precīzi izpildīts. jo piem. izpildot ne pārāk precīzus TableTopForward var dabūt 6 punktus, savukārt konkurents izpildot vienkāršus highJump iegūst tikpat... rodas jautajums vai ir vispār vērts mēģināt izpildīt sarežģitus trikus???
uztaisot - ļoti labus bottom turn + high Jump un Long Jump iegūstam 23 punktus. Savukārt neprecīzi (bet tomēr uztaisīts) DoubleForward (6) + neprecīzi nosēdināts Back loop (6)+ Goiter (sūdīgs - 7 :)))) kopā 19 punkti un NEKĀĀĀĀ!!!! paliekam bez balvas :)))))

Valdis teica...

1. IFCA noteikumiem atbilst jebkuršs rūpnieciski ražots dēlis, t.sk. Goya.
2. Par šo bija diskusijas, bet palikām pie izlozes kā labākā varianta pirmajiem mačiem. Pēc tam, droši vien, par pamatu ņems braucēju reitingu. Bet kamer tāda nav....
3. Skaita kopā. Ja uztaisi 5 forwardus, ieskaitīs divus labākos punktus saskaitot kopā. Dalījumam par pamatu ir ņemta starptautiskā pieredze. Grūti ir novērtēt manevru ar trim dažādām ballēm, jo tiek ņemta vērā ne tikai precizitāte izpildot, bet arī augstums, ātrums, agresiviāte, citiem arī leņķis pret vilni, augstums vilnī, manevra izpildījums attiecībā pret viļņa augstāko punktu, u.t.t. Tāpat augstāk tiek vērtētas one handed variācijas. Tā ka dalījums sanāk dikti smalks un nebūt nepietiek ar nosēdinātu high jump.

Anonīms teica...

Par vērtējumiem lai paliek uz tiesnešu sirdsapziņas.
Man šķiet , mūsu apstākļiem un ņemot vērā , ka tie būs pirmie šāda veida mači, vajadzēja uztaisīt aptauju, ko tad katrs potenciālais dalībnieks būtu gatavs izpildīt uz viļņa un tad no tiem manevriem jau sastādīt reālu lēcienu un manevru sarakstu.
Šķiet , ka nevajag likt sarakstā manevrus , ko mūsu viļņu apstākļos nevar izpildīt. Teiksim ''Aerial''- lēciens braucot pa vilni, tam ir vajadzīgs ''side of'' vēja virziens lai varētu braukt ''front sidā'' pa vilni!!! Toties manevrus ''Cutback', ''Backside Aerial'' vajadzētu iekļaut , jo tie ir tieši mūsu apstākļiem.
Jojo

LAT 1661 teica...

Tu esi diezgan liels pesimists, Jojo, ja domā, ka side off ir ekskluzīva lieta. Katru reizi, kad pūš DR (kas Pāvilostā ir side off) es dodos nevis uz Ventspili vai Liepāju, bet tieši uz Pāvilostu, jo pie pietiekoši stipra vēja tur sanāk labu labā braukšana pa vilni. Tāpēc arī Aerial atstājām tabulā, tieši šādiem apstākļiem.
Par Cutback un citiem Backside trikiem tev ir pilnīga taisnība. Padomāšu, ko vēl var darīt lietas labā..
Māris

Anonīms teica...

Marim - Latvijā NAV said off...vismaz ne tāds kādu domā Jojo!!! Pāvilostā ir side, nu varbūt kādā atsevišķā brīdī kāda brāzma arī iepūš no krasta, bet tādos apstākļos parasti vējš ir vājš un uzlekt Areal ir stipri pagrūti. Arī es piekrītu Jojo par tiem trikiem, jo domāju ka pagaidām likt piem Goiter'u sarakstā ir lieki, tā pat kā Areal (būsim reālisti). Arī pēc tabulas un paskaidrojumiem var saprast, ka nav jegas taisīt tos manevrus kurus vēl kārtīgi nemāk vai arī par kuru pilnīgu izpildi neesi drošs, kur nu vēl par Goiter kuru Latvijā domāju ka netaisa neviens (atvainojos ja kļūdos)!!!
janka
LAT251

Anonīms teica...

Valdim- cik sapratu no nolikuma tad "...No katras lēcienu un viļņu braukšanas grupas tiek ieskaitīti tikai divi labākie manevri..." kur "..Visi lēcieni tiks iedalīti četrās grupās..." un "..Viļņu braukšana tiks iedalīta trīs grupās..." tātad var saprast ka izpildot manevrus kādā no grupām skaita tikai divus manevrus - piem. vienu 2forw. un AirChacho bet ja mēģina vēl TableForw. tad to nemaz neskaita ???!! Vai arī piem. Lecieni - tikai High un TableTop bet LongJump vairs neieskaita... vismaz tā sanāk pēc nolikuma! Tau pēc Tevis teiktā sanāk mazliet savādāk...Kā tad īsti ir???

Valdis teica...

Skaita divus labākos no katras grupas. Ja taisi tikai 2forw., tad ieskaitīs divus labākos mēģinājumus. Ja taisīsi 2forw., AirChaco, TableForw, tad ieskaitīs tos divus, kas tiks novērtēti ar lielākajiem punktiem. Piem., ja par 2forw. esi dabūjis 6un 8, par AirChaco - 7, par TableForw. - 9, tad Tavi punkti no šī grupas būs 8 + 9 = 17. Tas pats attiecas arī uz citām grupām. Vari taisīt divus perfektus high jump un abus ieskaitīs, tālāk kaut ko taisīt no šīs grupas nav jēgas. Tālāk jātaisa kaut kas no kādas citas.

Anonīms teica...

Valdis - sapratu! Paldies!
Jautājumi:
1.Cik strikti grib ievērot IFCA noteikumus??? Vai nummuru izmēri uz buram arī ir jāievero pēc šiem noteikumiem??? Ja par Goya dēļiem - tad reku var aplūkot... tiešām neatradu neko jaunāku varbūt ir?? Nezinu? Manuprat īpaši tos noteikumus nevajag ņemt verā! Citādi var "noņemt no trases"
http://www.sailing.org/tools/documents/ISAF_List_Waveboard(Complete)-%5B1001%5D.pdf

Anonīms teica...

:-) Teikšu ka domāju es... Ši tabula nav pilnīgs bulšits, tas ir labāk neka nekas vai ka bija pagajušo reizi. Bet pardomāta ta tiešam nav. Negribu aizvainot piekrastes teamu, bet Jums nav nemazākas pieredzes wave maču organizēšana un Latvijā nevienam tadas pieredzes diemžel nav, bet acimredzami ka Jums izdevas sarežģit diezgān vienkāršas lietas. Ko mēs gribējam sasniegt ieviešot triku un manevru tabulu?
Manuprāt mēs gribējam lai mači butu pēc iespējas objektīvāk tiesati vai nē? Ar tadu tabulu kads no jums varētu tiesāt un objektīvi izvertēt braucēju sniegumu? Teikšu ka domāju, es labi varu atšķirt lecienu un manevru variācijas un tads princips pēc kura Jūs esat sagrupējuši visus trikus un punktu sistēma par tiem liek domāt ka tas bija izstradāta konkrētam gadījumam lai izlidzināt gandrīz visus!Negribu nevienu apvainot musu mazājā wavetojū pulkā, betman personīgi liekas ka sastadītājs neredzēja visu lecienu un manevru tabulu kopumā.Tika izrauti kaut kadi atsevišķi kombinēti lecieni, starp citu doubleloop nemaz nav kombinētais leciens tas ir leciens pats pa sevim kuram ari ir atsevišķais nosaukums par to iedoti kaut kadi mistiski novertējumi piem. double no6-11punkti, un tajā pāšā tabula high jump no1līdz6 punktiem. Gribi teikt ka doublu uzgriezt it tikai 1.8reizes grutāk neka vienkārši kontrolējami uzlēkt augstumā, vai tas nav bulšits, kads atbildes kurš to taisa???????ront loop tas vispār ir cits leciens un viņam pat nosaukums ir cits
Valdis pieminēja ka one handen one footet, starp citu tu nepieminēji switch stance un tt. triku lecienu kombinācijas tiks vertētas augstāk, bet jautajums piem switch stance froon loop kas saucas t-bone tas ir atsevišks leciens un diezgān gruts tur nevar vienkarši paņemt froon loopa tabulu un uzlikt maks punktu skaitu, ka ari clew first loop atsevišk mavevrs nevis vienkārši kombinacija.

ir ļoti daudz lietas ko gribētu te uzrakstīt bet slinkums izniekot laiku jo no ta tapat nekas nemainisies, labi ka vismaz kaut kas ir, acimredzami jus vadījaties pēc tada principā!
LAikam pa asu sanaca bet nu tas ir. Es pat nevaru iedomāties kurš varetu pec tadas tabulas objektīvi notiesāt ja nu vienīgi citplaniecietis ;-)
Uzreiz apstiprināt bez apspriešanas, žel tikai ka kompetences trukst. Lemums-parstradāt un pārskatīt
Jevgenijs
Lat161

Valdis teica...

Tas attiecas tikai uz IFCA oficiālajiem mačiem. Tāpat par uzlīmi uz dēļa, u.t.t. No IFCA noteikumiem jāskatās tā daļa, kurā aprakstīti tīri tehniskie irobežojumi - piemēram, ka mastam jābūt apaļam, nedrīkst lietot papildus svarus, kas palielina braucēja svaru, u.t.t.

Valdis teica...

Jevgēņij, uzbrauciens Piekrastes teamam ir pilnīgi nevietā. Tabula tika veidota sanākot kopā visiem Latvijas kausa posmu organizētājiem un gandrīz visiem sacensību tiesnešiem un attiecas uz visiem (!) Latvijas kausa posmiem, iesķaitot LČ. Sastādot tabulu, tika ņemts vērā, ka mačos piedalīsies arī kaimiņvalstu pārstāvji. Piekrastei ir tas gods to pirmajiem realizēt dzīvē. Šogad tā būs tāda. Nākošgad, mācoties no šī gada pieredzes, to uzlabosim. Pirms kādam uzbrauc, lūdzu, izlasi rūpīgi kam un par ko ir jāuzbrauc.

Anonīms teica...

Es zinu kam tas ir domāts un zinu kurš to reali iztradāja, diemžel tiesnieši kuri būs pat nezināja lecienu nosauumus uz brīdi kad tapa ši tabula. Ja visi apstiprina tad tas nenozime ka viņi visi iztrādāja, tas nozīme tikai to ka viņiem truks kompetences lai pašiem kaut piedalīties iztradāšanas processā!
Un par igauņiem:
Viņi nav bernudarzs un ši tabula neiekļauj daudz ko viņi arī varētu izpildīt uz ūdens, tabula istenība ir bulšits lai piedod man tas raditāji, ja tie bija visi tiesneši un t.t. lai piedod visi...
Vai tiešam vajadzēja ņemt par pamatu kaut kadu novecojošu tabulu, paši nevarējat to visu sistimatizēt.
Es neuzbraucu, es ka potenciālais dalibnieks izsāku savu viedokli, tapēc piekraste nevietā apvainojas....
Laikam tas ka Jus to parāk personīgi uztvērāt jau liecina par kaut ko!!!!!

Jevgenijs
Lat161

Valdis teica...

Par viedokli - paldies. Žēl tikai, ka nezinot aizkulises, Tu izdari pāragrus secinājumus.

Anonīms teica...

Tie nav secinājumi, bet konkrēts mans viedoklis~par konkretu triku tabulu, Jūs to izlikāt teicat komentēt, es nokomntēju, bet no jusu puses nekadu konstruktīvu piedavājumu vai ideju nav...
Žel.
Uztvērāt visu ka aizvainojumu. Tur istenība to triku tabulu izstradāt vienu vakaru vajadzēja, un tici man es saprotu par ko runāju...
Jevgenijs

Valdis teica...

Nolikums nav tikai triku tabula. Pie tam - tas ir Latvijas kausa nolikums, kas jāsaskaņo ar visiem LK organizatoriem un LVA. Tas nav ne ātrs, ne vienkāršs process. Pie tam mēs šo nolikumu nopublicējām pamatojoties uz Elmāra teikto, ka tas nu ir arī apstiprināts, neredzot nevienu dokumentu, kas to apliecinātu. Tā ka mēs daram visu iespējamo, lai info līdz potenciālajiem dalībniekiem nonāktu pēc iespējas ātrāk.

Ne es, un domāju arī, neviens cits no Piekrastes nav aizvanots ar Taviem komentāriem, bet kādu rīcību Tu tagad gaidi? Varbūt palaidu garām, bet izņemot to, ka viss ir slikti, Tu neko citu neesi pateicis. Varbūt iesaki kaut ko konstruktīvu un apspriešanas vērtu? Ja jau Tu saproti, ko runā, tad jau tas nav pārāk daudz no Tevis prasīts, vai ne?

Anonīms teica...

Es neko neteicu par nolikumu es teicu par pielikumu triku un lecienu pielikums. To vajag parstradāt un pievienot nolikumam no jauna un viss. Es saprotu cik ilgi ir kaut ko saskaņot ar musu birokratisko sistēmu, bet kāpēc nevar uzreiz satadīt normālu pilnīgu tabulu un ka pielikumu to apstiprināt lai nevajadzētu neko vairs š gada beigas vai velāk mainīt un parskatīt!
Jevgenijs

Valdis teica...

Tik daudz no Taviem komentāriem bija noprotams. Bet ar konstruktīvismu es domāju - konkrētu triku sarakstu ar konkrētiem vērtējumiem, kuri vēl būtu jāiekļauj tabulā. Bet - tabulai ir jābūt vērstai uz wave, nevis freestyle, jāņem vērā, ka heati būs aptuveni 10min gari, jāsabalansē manevri tā, lai izpildot kaut ko vienu sarežģītu netiktu gūta uzvara, bet uzvarētu tas, kas spēj parādīt visdaudzveidīgāko sniegumu visagresīvāk, visskatāmāk, un viskvalitatīvāk. Ņemot to visu vērā, iesaki konkrēti ko, kurā grupā, ar kādiem punktiem iekļaut.

Anonīms teica...

Nu jūs iespringāt!!! Tiešām nesaprotu kāpēc uz kritiku ir tā jāreaģē!!!???
Uzskatu tomēr ka tik smalku iedalījumu nevajag!!!!! Vieglāk un objektīvāk ir noteikt punktus 3 iedalījumos - slikti, labi (ar kļūdām), perfekti. + dot kaut kādus punktus par kopējo iespaidu - cik atraktīvi, cik agresīvi, u.t.t. Tas attiecas arī uz pašu viļņu braukšanu - kā var novērtēt ar tik daudz atšķirīgiem punktiem pamatelementu??? Vai nu tu brauc pa vilni, vai nē - un VISS! Griezienu skaits pa vilni jau nav nekāds rādītājs - mūsu apstākļos 2-3-4 pagriezieni un var novērtēt braukšanas prasmi, pilnīgi pietiek arī ar 3 iedalījumiem!!!

janka
LAT251

Valdis teica...

Janka, uz konstruktīvu kritiku neviens asi nereaģē, bet tieši otrādi - esam pateicīgi. Godīgi. Asi reaģē uz uzbraucienu par tēmu "viss ir slikti", kuri nedodot nekādus ieteikumus. Ja kritizē, tad par tēmu un ar priekšlikumiem ko un kā mainīt. Tevis paša komentārs ir tam labs piemērs, kaut arī to nepieņemsim. Piedod. :) Bet jebkurā gadījumā - paldies, Ceru, ka Jevgenijs sekos Tavam piemēram.

Anonīms teica...

Lūdzu!!
Peace, Chill un Aloha.... vajag tomēr visiem būt DRAUDZĪGĀKIEM!!!! mēs taču visu to daram tikai savam priekam - savam hobijam. Kāda tur nozīme punktiem, mačiem un strīdiem, ja tas viss tikai veicina negatīvas emocijas!!! Labāk skatamies prognozes un braucam burāt!!!!!!!

janka
LAT251

LAT 1661 teica...

Janka! :) Latvijā ir gan side off, gan tīrs off. Vai tad tā nav? Vējš taču nepūš tikai no jūras, bet arī no sauszemes.
Protams, Cabo pieredze tev rāda, kas ir īsta side off kombinācija ar perfektu vilni, kas rodas nejau vēja ietekmē. Bet šķiet, ka mēs ar tevi kopā vēl pagājušajā gadā Pāvilostā burājām tieši pie side off, un, ja vējš būtu bijis spēcīgāks, tad varētu mēģināt arī Aerial vai Goiter.

Goiter neviens netaisa Latvijā? Nu jā.. Un kā ir ar 2forward? Kā ar table-forward? Varbūt kāds biežāk kā 1x gadā nosēdina backloop? Kāpēc tad šie manevri visiem liekas tik reāli un izpildāmi? Varbūt tos arī vajadzētu svītrot no tabulām?
Goiters nav nekas nereāls, jo principā tas ir tas pats ponch izpildīts braucot lejā pa vilni. Ir tikai jāsagaida pienācīgi apstākļi. Pie kam, vilnim nav jābūt ne 2m, ne 3m augstam.

Anonīms teica...

Pirmkārt es nekad neatsaku palidzēt, bet kads pajautāja? No sakuma varējāt ielikt tabulu lai visi apskatās nokomēntē un tad palabojam, jo viena galva labi, bet vairākas labāk. Kads no jums reāli redzēja wave mačus vai freestyle mačus, kads iedzīļinājās sīkumos?
Valdi es nesaku, ka vis ir slikti.
Kā jau tu uzrakstīji, ieteikt Jums ir kaut ko bezjedzīgi, kā jau teicu tabula sastādīta tā, lai izlidzīnātu visus līmeņus. Atvaino, bet kurš prot kaut kādus sarežģitākus trikus tas parasti arī vinnē, nu protams jāņem verā stabilitāte un stilu!!!
Žēl, ka jūs negribāt ņemt verā citu cilvēku ieteikumus, kuri redzējuši kaut ko vairāk par musu pašmāju spotiem un mūsu sacensībam, un te runa neiet tikai par manim.
Goiter, aerial tas vis ir reāli pie noteikta meistarības līmeņa, cerams Jūms izdosies mums to paradīt.
Bet šobrid diskusijai cik saprotu nav nekadas jēgas, vis ir izlemts un apstiprināts, tema slēgta!!!
Cerāms izdarīsiet pareizus secinājumus nakotnei!!!
Tiekamies mačos vai vienkārši uz ūdens!!!
Aloha
Jevgenijs

Valdis teica...

Jevgenij, bet vismaz pamēģini kaut ko ieteikt, nevis tikai kritizēt. Nevis - "tabula ir slikta", bet "es domāju, ka tajā un tajā grupā trūkst tas un tas, tajā ir lieks tas un tas. Par to ir jādod tik un tik punkti, jo ....." u.t.t. Tad arī Tavs viedoklis tiks ņemts vērā un, tici man, augstu vērtēts, jo braucējs Tu esi labs un zinošs. Bet teksti "tabula istenība ir bulšits" izsauc tikai un vienīgi neslēptus smīnus un, patiesībā, nav Tevis cienīgi.

Anonīms teica...

Būs jau labi, labi, labi....!!! Biju domājis wave iepējas pie side off, nevis vēju kā tādu (šeit taču iet runa par wave mačiem!!!) Māri - Tu jau pats atbildēji - pie tāda vēja stipruma nav iespējams neko uztaisīt, un tāds viņš būs, jo pūšot no krasta vējš vienmēr būs vājāks, un diemžēl mūsu jūrā lecami viļņi veidojas tikai noteiktās vietās pie krasta....
Par manevriem - ar goiter'u gribēju pateikt nejau to, ka tieši to vajag vai to nevajag, bet gan to, ka vajag piemērot Latvijas apstākļiem tādus trikus kādus lielākoties pie mums taisa - vismaz pēc punktiem spriežot nav vērts taisīt tos manevrus kurus nevar uztaisīt tīri (vai vismaz nobeigt, nosēdināt)- vismaz pirmajā wave sacensību sezonā.
Bet kā jau teicu - peace un aloha - tiekamies uz ūdens DRAUGI!!!!
janka

Anonīms teica...

Kad saku ka tabula ir bulšits- tas nozīme ka ta arī domāju, tas nozīme ka to pilnība ir jāparstrada un jāparskata kopuma nevis bišku jāpielabo un jāpapildina ar kaut ko ko es tagad Jūms pateikšu. PAti punktu baze kopuma butu jāparmaina, tas pēc manam domam.
Valdi mozka man tev vel visu tabulu sastadīt un atsutīt???:-)
Tas biju Jūsu darbs un mēs labi redzam ka jūs ar to tikat gala!!!Un ne tikai uz entuziazma bazes!!!
Jevgenijs

Valdis teica...

Jevgenij, žēl, ka Tev nav argumentētu priekšlikumu, bet tikai vēlme nolikt citus. No tāda līmeņa braucēja kā Tu varēja sagaidīt arī ko vairāk.

Anonīms teica...

Valdi, parlasi lūdzu manus iepriekšejus komentārus... Nezinu ko tu cerēji no manim sagaidīt, lai es jusu vietā tagad izdarītu vai saorganizētu kaut ko??? Vai man ir jākluse lai nebūtu nekada rezonansa???
Iepriekšeja komentārā jau teicu ka tabula tada izskata nerulle, un to kopuma jāparskata, ja Jūs to gribētu izdarīt tad varam runāt talāk konstruktīvi, bet ka Tu jau komentēji Jūs šogad neko nemainīsiet tad es vienkārši nesaprotu ko tagad Tu gribi no manim sagaidīt, vai vienkārši gribi nolikt mani ieši ta tas tagad izklausas. Saprotu ka gruti pieņemt kritiku un Jūs to nemakāt izdarīt!!!
Tas nolikums un triku tabula domāta ne konkretai serferu grupai bet tai arī jāstimule Latvijas wave disciplinas attistību un perspektīva to vajadzēja izstradāt ļoti nopietni un rupīgi..
Es aizstavu te ne savas personīgas intereses, bet visu potenciālu dalibnieku intereses, bet žel ka parsvara visi baidas godīgi izpaust savu viedokli, un sež klusitem negluži apmierināti...
La viva windsurf
Jevgenijs

Valdis teica...

Jevgenij, tas ir tieši tas, ko mēs no Tevis sagaidām. Nāc ar savu priekšlikumu - izvērtēsim. Ja būs tā vērts, varam mēģināt mainīt nolikumu. Tikai nevajag bīdīt tekstus kā "viss ir pilnīgi garām". Tā nav konstruktīva kritika. Tas ko es saprotu no Taviem komentāriem, ja jau tabula ir pilnīgi garām, tad neviens no iekļautajiem manevriem neder. Jāmet visi ārā. Vai arī es kļūdos? Priekš kam mums frontloops, vai pushloops, vai long jumps! :)
Noformulē, lūdzu, savu priekšlikumu konstruktīvā un apspriežamā formā - apspriedīsim. Piem. kā Janka, - dalījums pa punktiem jāsamazina līdz trīs dažādiem, jo grūti novērtēt. Par to tika tabulas izstrādes gaitā domāts, analizēts un secināts, ka šāds dalījums ir labāks. Tāpēc uzreiz Jankam varēju pateikt, ka viņa priekšlikums cauri neies. Vai vari noformulēt savus priekšlikumus tādā pašā garā? Mēs rēķinamies ar kritiku un tas ir tikai dabīgi - bet lūdzu konstruktīvi un bez bērnudārza līmeņa.

Pie šīs tabulas tika nopietni strādāts. Tās mērķis ir, lai uzvarētu dalībnieks, kas spēj parādīt visdaudzveidīgākās viļņu braukšanas iemaņas un nevis lai uzvar viens, kurš ar pārgriestām acīm norok dubulto frontloopu. Tabula bija visvairāk apspriestā lieta visā nolikuma izstrādes gaitā. Piedod, Jevgenij, ja tā nav tik freestyliska kā Tu to vēlētos.

Anonīms teica...

KAd teicu ka tabula garam tad arī domāju ka neko mest arā nevajag, vajag pilnīgi mainīt punktu skaitu par konkretiem manevriem un vispar vienkaršot tos punktu sistēmu, jo tas ir purgaini par vienu lecienu variacijas no 6-11 punktiem nekur ta nav ne fristaila ne weiva!
Tas arī ir glvenais, princips pēc punktu sistēmas! Backloop=pushloop tas ir sviests. Pushloops ir krietni vienkaršaks par backloopu. Punkti salikti pilnīgi aplami un nevajag tadu punktu diapazonu. Tas sarežģinā tiesnešu darbu un padara visu vertēšanu par diezgan subjektīvu. Pilnigi pietiek pim. 1p. izpildits 2p.-labi izpildits 2.5 punkti izpildits ar labu ātrumu amplitudu un stīlu un tt.
Pieteikoši konstruktīvi?
Plus vel ja gribam pilnu tabulu tad to vel japapildina ar lecieniem, jo nekadas īpāšas sistematikas tur nav.
Jevgenijs

Anonīms teica...

cik var cepties? būs sači, novērtēs, izlabos, tad būs diskusija. daži satraukušies par trikiem ko nevar izpildīt. wave un freestyle sačiem jābūt normālam chill pasākumam! būs vēl kā FW pēc tam tur protestu kaudzes vēl jāizskata.
gaidam un vērtējam pēc tam.

Valdis teica...

Jevgenij, vēl mazliet noprecizē savu priekšlikumu - kādi lecieni, kāda punktu sistēma, un būsim nonākuši pie apspriežama priekšlikuma. Beidzot!

Mazdēlam, Tu pareizi saproti lietas būtību. :) Galvenais lai pasākums izdodas kā chill pasākums. :)

Anonīms teica...

Valdi priekš kam tad tabulas nolikumi, ja mēs gribam vienkārši aloha chill un peace, tam nevajag sacensības, davaj tad vienkarši sabraucam kopā un ietusējam...??? To mazdels: chillot var jebkura Vecrīgas klubiņa te runa iet bišku par citam lietam!
Man liekas ka mēs jau sen apspriežam diezgan konkrētas lietas. Lai man noprecizēt savu priekšlikumu, man vajag sastadīt gandrīz jau jaunu tabulu, bet es netaisospar velti izniekot savu laiku. Man galvenais burašana nevis maču organizēšana. Visu vajadzēja darīt laicīgi.
Tagad Jūs it ka piekapaties un ļautu citiem ienest savas domas jusu darbā. Tas it ka bija jusu darbs, mēs visi esam novērtējuši to, redzēsim ka tas štimmēs reālitātē.
Un interesanti ari sekojošais: ja tas nolikums it ka vairāk domāts visiem wave mačiem Latvija un to it ka vajadzētu lobēt LVA, tad kapēc tikai Piekrastes komentus un visu tas komandas dalibnieku darbu mēs redzam. Sanāk Piekraste vinīga kompetentāka organizacija kura varētu paveikt šo uzdevumu!
MAn kaut ka tas atgadīna bušanu Saeimā!
Apbrinojami!
Cerams tiksimies mačos
Lai uzvar stiprākais un labakais
Un atkal Jevgenijs :-)

Valdis teica...

Vēlreiz žēl, Jevgenij, ka Tev nav konkrētu priekšlikumu. :( Tad varbūt vismaz atturies nolikt citu darbu, ja pats neesi spējīgs ienest savu artavu.
Par to LVA lobēšanu. Ko var darīt, ka Piekraste izrādās aktīvākā un pirmā publicē nolikumu? Tagad arī Surfline.lv ir tas publicēts, tiesa gan - nepilnīgs. Pirms tam Surfline.lv izdzēsa trīs (!) manus sludinājumus viņu forumā par tēmu kur var atrast nolikumu. Izdari secinājumu pats. Man jau patiktu, ja Piekraste būtu kompetentākā organizācija Latvijā wave sērfošanā ......

LAT 1661 teica...

OK! Paldies par izteiktajiem viedokļiem!

Ceru, ka izstrādātā vērtēšanas tabula tomēr darbosies un ļaus noteikt spējīgāko burātāju. Nedomāju, ka šāds vai nedaudz savādāks vērtēšanas modelis neļaus noskaidrot labākos. Domāju, ka tu Žeņa vari nesatraukties, ja uzgriezīsi kaut 1,5 dubulto tiesneši to notiekti novērtēs ar augstu atzīmi. ;)

Manuprāt smagākā lieta ir izloze pirmajam "hītam". Dikti negribētos, ka jau pašā sākumā atkristu potenciālie 2,3,4 utt. vietas ieguvēji. Šeit labi noderētu Žeņas piedāvātā "tīklu metode", kad pēc vienas "hītu" sērijas nāk nākamā, bet vairs nenotiek izloze un braucēji tiek sadalīti mainītā kārtībā. Bet mūs ierobežo laiks. Ja sacensībās piedalītos tikai kādi 10 burātāji, tad šādu metodi varētu ieviest. Bet, tā kā mēs sagaidam, ka kopā varētu sanākt vairāk par 20 dalībniekiem, mums vienkārši var nepietikt laika pat "double elimination".
Pašlaik varam tikai prognozēt, kas un kā būs. Jācer, ka Jurim un Krišjānim izdosies labāk.

Tagad man ir skaidrs uzdevums nākamajam gadam. Ir jāizpēta visi iespējamie vērtēšanas tabulu veidi, un, apkopojot pieredzēto šajos mačos jāizstrādā LV piemērota vērtēšanas sistēma. Pie kam mēģināsim to iepriekš apsriest publiski!

Māris

Anonīms teica...

Izlasot nolikumu un dažu cilvēku komentarus es jau atpazistu savu artavu, žel ka Valdis ka vienmēr nevar iztikt bez personīgiem apvainovumiem...
Būs jau labi. Māris paveicis lielu darbu. Tas vismaz jau ir kaut kas, talāk redzēsim.

Aloha
Jevgenijs

Valdis teica...

Piedod, ja aizskāru, tas nebija tā domāts.
Pie Latvijas kausa nolikuma strādāja 5 cilvēki, kuri deva daudz maz vienādu ieguldījumu. Tas tā - starp citu.

Anonīms teica...

Es mazliet gribētu pakomentēt punktu tabulu par viļņu braukšanu. Piekrītu Jojo, ka tabulā noteikti vajadzētu iekļaut vismaz cutback. Tas kā tas pie mums parasti notiek ir apmēram tā: noķer perspektīvu vilni, uztaisi uz tā pāris backside bottom turn - cutback, ja viļņa izvēle ir bijusi laba, pilnīgi reāli ir arī uztaisīt nelielus aerial. Galvenā fiška taisot backside manevrus ir novaktēt augstāko un stāvāko viļņa sekciju uz kuras tad arī mēģināt uzgriezt frontside bottom turn - cutback. Vienu vai varbūt ja paveicas divus, ja ļoti paveicas tad 3 vai pat 4!.
Šeit ir jāspēj diferencēt vai manevrs tiešām ir bottom turn.
Tad kad stāvā sekcija jau nobraukta vai vilnis ir lēns var pāriet atpakaļ pie backside, utt.

Runājot par frontside aerial - tas jau ir nopietni. Ir jabūt ļoti labam taimingam un viļņa sekcijas izvēlei, tad varbūt sanāks. Jebkurā gadījumā backside aerial ar kuru nolec no viļņa vajadzētu vērtēt zemu, jebkādu frontside daudz augstāk.

Rezumējot uzrakstīto es ieteiktu iekļaut un diferencēt frontside un backside manevrus.

Valdis teica...

ezzy.lv, paldies par priekšlikumu. Apdomāsim.

LAT 1661 teica...

Pie nolikuma un tabulas izveides tiešām strādāja 5 cilvēki...

Māris

Anonīms teica...

www.windsurfing-academy.com/competition/event_organization_guide/wave/jumping_guidelines.asp
Principa nolikums sanāk tirais tulkojuma darbs....
5 cilvēki tas ir labi. Rezultātam jābūt 5 reiz labākam ;-)
Jevgenijs

Anonīms teica...

Bet vienīgais kapēc tulkojums nav pilnīgs kas atkarīgs uz tieši vilņu braukšanu?

Valdis teica...

Jevgenij, Tev nepietiek nolikt citu darbu? Tu man pārmet, ka es Tevi personīgi apvainojot, bet Tavi komentāri robežojas ar tiešu ņirgāšanos.

Par pamatu tas ir ņemts, tāpat, ja pameklēsi Internetā, atradīsi līdzīgas tabulas mūsu izmantotajai. Neizgudrojām taču jaunu riteni. Tāpat, ja pacentīsies, atradīsi daudzas atšķirības. Būtiskas atšķirības ir pat elimination tabelēs. Tāpat nolikumā ir daudzas atsauces uz citiem starptautiskiem dokumentiem, kurus neuzskatījām par nepieciešamu tulkot un iestrādāt nolikumā.

Anonīmajam, tāpēc, ka tas nav tiešs tulkojums un ir vēl arī citas būtiskas atšķirības.

Valdis teica...

Starp citu, Jevgenij, ja jau viss ir tik nepareizi, varbūt vienkārši nepiedalies mačos? Būs vienkāršāk gan Tev, gan mums.

Anonīms teica...

TAs gan jau nesmūki no tavas pūses Valdi! Sacensības taču atklātas vai nē? Vai Jūs gribāt mani disklalificēt jau tagad par maniem komentāriem? Atbilstoši nolikumam varbūt vel sodu 100LS apmēra piemērosiet par nesportisku uzvedību!
Bet, vienkāršāk jums viennozīmīgi būtu :-)
Apbrinōjāma atklatība no tavas pūses!!!

Valdis teica...

Droši vien ka nē - kā saka "kaķa lāsti debesīs nekāpj". Iedomājos par Tavu nepiedalīšanos, jo ja jau Tev tik ļoti nepatīk tas ko mēs daram, tas būtu tikai tāds loģisks solis. Jo kā cilvēks var piedalīties kādā pasākumā, kurš viņam tik ļoti nepatīk! Ja cilvēks piedalās pasākumā kur tas nav labi un šis nav labi, tad jau viņš ir tāds sava veida mazohists?

Taisnību sakot, no sportiskā viedokļa būtu žēl, ja Tu nepiedalītos, bet ja izlemsi nepiedalīties - sapratīsim.

Anonīms teica...

Ceru ka pasakums nekrustosies ar Igaunijas freestyle mačiem, tad to4no varēšu piedalities.
Man patīk burāt, un arī gribas paprovēt piedalīties kados mačos diemžel šajās disciplinas ta izvele nav parāk liela ;-)
Tapēc gan jau tiksimies, bet spotu mums diezgan maz līdz ar to kašķieties sava starpa nebūtu labi jo pēc tam tapat naksies burāt viena vietā ;-)
Tāpēc Aloha un jādzīvo draudzīgi
Peace

Valdis teica...

Beidzot Tev pilnībā piekrītu. :)

LAT 1661 teica...

Jā, nu jūs te sakūrāt uguni :D
Būtu jau labi, ja varētu organizēties uz 10,11 vai 24,25, bet viss taču ir atkarīgs no vēja. Un, gadījumā, ja uz 17,18 būs laba prognoze, tad rīkosim tajā vīkendā. Gribētos jau klātienē apskatīt, ka Igauņu puikas gonkas rīko :)

Māris

LAT 717 teica...

starp citu Igaunijā būs arī Taty Frans un vēl daži keksi, ir vērts braukt kautvai paskatīties.

LAT 1661 teica...

Oho! To tiešām ir vērts redzēt. Bet, ja mums vējš nebūs, arī Igauņiem visdrīzāk vējš nebūs. Bēdīgi...

LAT 717 teica...

nu - viņi teica ka šajā gadalaikā Haapsalu vajadzetu būt.