piektdiena, 2008. gada 22. augusts

ROADEX OPEN WAVE sacensības noslēgušās.



Sveiciens visiem dalībniekiem, organizatoriem, atbalstītājiem un arī līdzjutējiem!
1. Latvijas kausa posms viļņu burāšanā ir noslēdzies. Kopumā sacensībās tika izvesti 17 starti, kur vienā no tiem burātājiem uz ūdens bija jāpavada 10 min. Laika apstākļi nodrošināja gan sērfojamus gan lecamus viļņus. Pirmajos braucienos burātājiem bija jāizvēlas nedaudz lielākas buras, bet dienas gaitā vējš pieņēmās spēkā un pūta tik stipri, ka daži burātāji brauca ar burām zem 5 kv/m un 80l dēļiem. Nokrišņus tik pat kā nemanījām, dažubrīd uzspīdēja saule. Viss gluži kā pēc pasūtījuma! Neskatoties uz stabilo un tomēr nevisai spēcīgo vēja prognozi, mums piebiedrojās arī burātāji no Lietuvas un Igaunijas, kuri tā pat palika apmierināti ar sacensību norisi.

Kopā sacensībās piedalījās 22. burātāji no kuriem godalgotas vietas ieguva:

1. vieta - Krišjānis Tūtāns (Latvija)
2. vieta - Ingvars Cīrulis (Latvija)
3. vieta - Ain Harmson (Igaunija)

Pirmās vietas ieguvējs Krišjānis Tūtāns dominēja visos braucienos. Šķiet viņa uzvara nebija apstrīdama nevienā brīdī. Fināla braucienu viņš noslēdz ar čempiona cienīgu superaugstu forwardloop, kurš visiem paliks atmiņā vēl ilgi. ar Ļoti labu burāšanas tehniku parādija "vētru grands" mūsu komandas braucējs Ingvars Cīrulis izcīnot otro vietu. Penijs (Ain Harmson) demonstrēja mūsu burātājiem vēl apgūstamus lēcienus un manevrus, bet, pieradis pie Igaunijas salas Hiiumaa vindsērfinga paradīzes Ristnas perfektā viļņa nedaudz netika līdzi viļņu burāšanā. Arī otrs igauņu burātājs Kristiāns parādīja perfektu sniegumu pildot forwardloop ar vienu roku un ar vienu kāju, un, līdz galam gan "nenosēdinot" (nepabeidzot) ļoti sarežģīto air chacho. Arī viņam viļņu burāšana padevās grūtāk, liedzot ieņemt godalgotu vietu. ROADEX simpātiju balva tika pasniegta Latvijas labākajam frīstailerim Jevgenijam Gavrilovam. Apsveicam!

Par sacensībām vislielāko pateicību izsakām mūsu galvenajam atbalstītājam ceļu būves firmai ROADEX, kas parūpējās par pamatīgu balvu fondu pirmo 3 vietu ieguvējiem. Cerēsim, ka arī nākamgad mūsu sadarbība turpināsies un sacensības izdosies vēl grandiozākas!

Īpaši vēlamies pateikties tiesnešu komandai:
1. galvenaijam tiesnesim - Elmāram Smilteniekam
2. Jānim Neimanim
3. Ivaram Muciņam
4. Jurim Vasiolekam

Tāpat vēlamies pateikties mūsu čaklajām "bitēm", kas pašaizliedzīgi piedalījās sacensību organizēšanā:
1. Zanei Osei
2. Valdim Cibulim
3. Guntim Kuļikovskim (un pārējiem mūsu komandas braucējiem)

Paldies arī pārējiem atbalstītājiem: Draugiem.lv, žurnālam FHM, RadioSWH, žurnālam SPORTS, VELOSTUDIA, pierkaste.com un citem atbalstītājiem.

Rezultāti, bildes (lai dažas bildes apskatītu jau tagad, jāspiež uz bildi augšā) un video drīzumā.

Māris Minkevics un piekraste.com TEAM

2 komentāri:

LAT 1661 teica...

Šeit iespējams aplūkot sacensību uzvarētāja, Krīšjāņa Tūtāna blogu ar aprakstu par sacensībām. Tur atradīsiet arī bilžu galeriju.

LAT 1661 teica...

www.lat168.lv